Overgang til børnehave

Her har vi samlet nogle gode råd til, hvor du som forældre kan hjælpe dit barn godt på vej, når det skal starte i børnehave.

Digital tilgængelighed

PDF-filen i 'Mere info' boksen er en grafisk fremstilling af folderen "overgang til børnehave". Den er desværre ikke digitalt tilgængelig for mennesker med visse typer handicap.
PDF'ens indhold ligger også i et tilgængeligt format herunder.

Om cirka 3 måneder skal jeres barn starte i børnehave. Det er for nogle børn et stort skridt, og for andre børn er overgangen knap så svær. For at skabe sammenhæng mellem det kendte til det nye, håber vi, at denne lille folder kan hjælpe jer.

Billede Til Boerne Og Ungepolitik Leg Laering Og Trivsel


For at understøtte jeres barns læring og trivsel arbejder vi i både dagplejen, vuggestuen og børnehaven med pædagogiske værktøjer som dialogprofilen og Sprogtrappen.

Både dialogprofilen og Sprogtrappen udfyldes først i dagplejen/vuggestuen og senere i børnehaven. Det gøres for at sikre en udviklingsorienteret tilgang til barnets læring og trivsel og skabe sammenhæng i barnets overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave.

Dialogprofilen og Sprogtrappen bruges under forældresamtaler som afsæt til at tale om jeres barns udvikling og trivsel.

Billede Til Boerne Og Ungepolitik Venskaber I Centrum


Vi understøtter selvfølgelig børnene i overgangen fra dagpleje/vuggestue til børnehave, men I kan som forældre også hjælpe børnene på vej ved at øve selvhjulpethed i hjemmet: 

  • At barnet øver sig i selv at tage tøj, overtøj og sko af og på.
  • At barnet selv går, når I er ude på tur. I børnehaven er der ikke klapvogn.
  • Overvej, om barnet er klar til at undvære bleen. Tæt samarbejde mellem dagpleje/vuggestue og hjemmet giver ofte den største succesrate.
  • Skriv stadig gerne navn i tøjet, men vis og fortæl gerne barnet, hvordan dets tøj og sko ser ud.  Det hjælper barnet i garderoben.
  • I børnehaven sover børnene inde på en madras i et rum med flere børn. I kan med fordel lade barnet sove andre steder end i barnevognen.
  • I hjælper jeres barn med at udvide sit sprog, når I læser højt og taler med barnet om hverdagsting.
  • I børnehaven hjælper børnene med at dække bord og dele mad ud. Der siges "værs'go" og børnene bliver siddende til de fleste er færdige. Det kan I lade jer inspirere af derhjemme og øve med barnet.
  • Hvis børnehaven ikke har madordning, og man derfor skal have madpakke med, kan I med fordel lade barnet øve sig i at åbne sin madkasse, pakke maden ud og overskue mulighederne.

Dekorativt billede

Kontaktinfo

Peter Jonsen
Fuldmægtig
Send e-mail til cuopj@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.